Sluiten

Er gaat een lang en zorgvuldig proces vooraf aan het samenstellen een nieuwe O11. Jasper Somsen is naast hoofdtrainer van NAC O16 ook coördinator van de scouting en speelde een belangrijke rol in de samenstelling van de nieuwe O11. Hij geeft een kijkje in het proces dat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld. “De afgelopen maanden zijn diverse scouts en tipgevers op pad geweest om verschillende clubs te bezoeken in de omgeving Breda. Na elk bezoek noteren ze de meest getalenteerde jeugdspelers en hier maken zij vervolgens een rapport over. Als coördinator van de jeugdscouting kijk ik in het begin van de week de scoutingrapporten van alle scouts door en maak vervolgens een shortlist van spelers. Desbetreffende spelers krijgen de kans zich te bewijzen tijdens de stagetrainingen. Tijdens deze stagetrainingen kijken ik (scouting coördinator), trainers en hoofd jeugdopleiding naar de spelers en beoordelen we ze wederom. Op basis van inzet, doorzettingsvermogen, motorische vaardigheden, techniek en inzicht selecteren wij de spelers uiteindelijk voor de nieuwe O11.”

Het corona-virus strooide afgelopen jaren roet in het eten betreffende het scoutingsproces, omdat de sportcomplexen tijdelijk gesloten waren. NAC Jeugdopleiding moest hierdoor creatief omspringen met de situatie. Er werden twee talenten toernooien georganiseerd, waarvoor spelers zichzelf konden opgeven. Ze werden tijdens deze toernooien door diverse NAC-scouts beoordeeld.

Somsen kijkt met veel voldoening naar de algehele groep talenten. “Wij denken dat we wederom, ondanks alle beperkingen van de afgelopen seizoenen, een goed en gebalanceerd team bij elkaar gescout hebben. Namens de jeugdopleiding kan ik wel stellen dat we heel veel zin hebben om de jonge ‘Parels’ te ontwikkelen tot echte NAC-spelers.”

De nieuwe O11 komt op 4 juni voor het eerst samen in actie tijdens het internationale top toernooi bij Rood-Wit. Hierin spelen ze wedstrijden tegen leeftijdsgenoten van diverse Europese topclubs.

 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3