Sluiten

Elke deelnemende school ontvangt een eigen NAC Street League-tenue. Deze zijn de afgelopen weken afgegeven bij de debutanten. In de drie competities van de NAC Junior Street League sluiten De Hoogakker, De Rietvink, KBS De Zandberg, OBS De Wildert, Dirk van Veen en De Eerste Rith aan. Daarnaast sluit het Bredero College aan met zowel een jongens- als een meisjesteam in de NAC (Ladies) Street Leauge.

Binnen de competities zijn de scholen ingedeeld op locatie en zij zullen vrijwel elke week een wedstrijd spelen. De eerste speelrondes vinden plaats op dinsdag 12 en donderdag 14 oktober. Op dinsdagmiddag spelen de teams van de NAC Junior Street League, leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen van de eerste en tweede klas van de middelbare school spelen op donderdagmiddag tijdens de NAC (Ladies) Street League. De eerste seizoenshelft zal lopen tot en met november. In maart trappen de teams de tweede seizoenshelft af. Voorafgaand aan het seizoen vindt de Kick-off van de straatvoetbalcompetitie plaats op donderdag 7 oktober.

Naast wedstrijden gaan de leerlingen op school aan de slag met maatschappelijke thema’s middels verschillende workshops. Dit seizoen komen de thema’s racisme en discriminatie, social media, omgaan met geld en een gezonde levensstijl aan bod. Niet alleen onder de scholen zijn er dit jaar debutanten, ook bij de workshoppartners is dit het geval. Vorig jaar startte marketingbureau Get Bright met de workshop over social media. Dit jaar start voormalig NAC-speler Robbie Haemhouts met de workshop B-fit over een gezonde levensstijl verzorgen. Aan het eind van de eerste seizoenshelft houden de leerlingen zich bezig met een maatschappelijke challenge waarbij zij op die manier een steentje bijdragen aan de stad Breda.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3