Feiten en weetjes Jong FC Utrecht - NAC

	

Aanstaande maandag nemen de mannen van Maurice Steijn het op tegen Jong FC Utrecht op sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. Met negen uit drie staat NAC na drie speelronden bovenaan de ranglijst. Vorig jaar is de wedstrijd in Utrecht vanwege het stilleggen van de competitie uiteindelijk niet gespeeld. Hieronder lees je een aantal feiten en weetjes met betrekking tot de wedstrijd.

  • NAC Breda verloor geen van de drie voorgaande ontmoetingen in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht (W2, G1) en kreeg daarin slechts één doelpunt tegen.
  • NAC Breda won de laatste vier competitieduels met Jong-ploegen en scoorde hierin zestien keer (5 tegengoals).
  • NAC Breda won de eerste drie wedstrijden dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen; het is nog nooit eerder voorgekomen dat de Bredanaars na de eerste vier speelronden van een jaargang in de Ere- of Eerste Divisie op twaalf punten stonden.
  • NAC Breda kwam in elk van de laatste negen competitiewedstrijden minimaal één keer tot scoren, de laatste keer dat de Bredanaars in de Keuken Kampioen Divisie minstens tien duels op rij trefzeker waren was in augustus 2015 (toen 15 duels op rij).
  • Alleen FC Volendam veroverde dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen vaker balbezit in het aanvallende derde van het veld (22 keer) dan NAC (17 veroveringen).
  • Alleen Nikolas Agrafiotis won dit seizoen meer kopduels in de Keuken Kampioen Divisie (18 van 35) dan Lex Immers (16 van 24).
  • Van alle spelers die dit seizoen in actie kwamen in de Keuken Kampioen Divisie had Sydney van Hooijdonk de minste minuten per doelpunt nodig (32 – 3 goals in 94 speelminuten); de spits kan voor het eerst in zijn loopbaan in drie opeenvolgende Eerste Divisie-duels tot scoren komen.

 

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!