Bestel nu jouw halve seizoenkaart! 

Sluiten

In de eerste fase van de eerste helft had NAC het lastig. Ondanks dat het achterin de bal mocht rondspelen, was het RKC dat er tot twee keer toe gevaarlijk uit kon komen. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van Waalwijkse kant. Morad El Haddouti kwam van links naar binnen en haalde gevaarlijk uit. Nick Olij wist de bal op fabuleuze wijze te verwerken tot corner.

Na een kleine twintig minuten wist ook NAC tot een gevaarlijke aanval te komen. Een voorzet vanaf de linkerkant achterin in de zestien, voor de voeten van Robin Schouten. Die wist zijn tegenstander uit te kappen en met links uit te halen. Etienne Vaessen wist redding te brengen, maar moest toch lossen. In de herkansing stuitte Moreno Rutten ook op een RKC’er.

In de 38e minuut was het wel raak voor NAC. Net buiten het zestienmetergebied, aan de linkerzijde, krijgt NAC een vrije trap. Huseyin Dogan gaat achter de bal staan en draait de bal scherp de zestien in. Mounir El Allouchi kan de bal voldoende richting en vaart meegeven om het net te doen bollen. 0-1 is tevens de ruststand.

De tweede helft is nog maar net begonnen als Finn Stokkers een eerste mogelijkheid krijgt. RKC probeert rustig op te bouwen van achteruit. Door goed, gegroepeerd druk zetten van NAC komt Etienne Vaessen in de problemen. In een grondduel, waarbij Stokkers zijn teen net tegen de bal krijgt, kan de in Breda geboren doelman van RKC alsnog redding brengen. Los van wat speldenprikjes over en weer, weten beide ploegen in de beginfase van de tweede helft niet tot grote kansen te komen.

RKC dringt in de tweede fase van de tweede helft wat meer aan. De Blauwgelen gaan op zoek naar openingen in de NAC-defensie om de gelijkmaker te forceren. NAC houdt zich goed staande en houdt de achterste lijn goed dicht. Ook in de laatste fase blijft RKC een gaatje zoeken. NAC weet zich zorgvuldig onder de druk uit te spelen, probeert te counteren waar het kan, maar blijft vooral compact spelen. De nul lijkt heilig.

In de slotminuut van de officiële speeltijd verdubbelt NAC de voorsprong. Mounir El Allouchi geeft zijn directe tegenstander het nakijken en dribbelt over de achterlijn het zestienmeter gebied in. De goed meegelopen Huseyin Dogan krijgt wordt fijn ingespeeld door El Allouchi en rondt bekwaam af.

Een mooie zege in Waalwijk. Alle wedstrijden in de voorbereiding zijn tot nu toe winnend afgesloten. Aankomende zaterdag wacht Sparta op het Kasteel. Weet NAC ook de laatste horde richting de competitie te winnen?

Karakteristieken

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Meulensteen (63' Wouters), Olsak, Bilate (63' Min), Van der Venne (63' Bakari), Nieuwpoort (63' Augustijns), El Haddouti, Lutonda, Daneels (77' El Haddouti), Bakari en Anita.

Opstelling NAC Breda: Olij, Schouten, Rösler, Riera, Mashart, Haye, Rutten (77' Azzagari), El Allouchi, Bohui (81' Buffonge), Stokkers (85' Van Hooijdonk) en Dogan.

Doelpunten
39’ 0-1: Mounir El Allouchi
90’ 0-2: Huseyin Dogan

Kaarten
: -

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.