Sluiten

Iedere jongere verdient een plek om te slapen, een veilige plek. Door de oorlog in Oekraïne zijn meer dan honderdduizend kinderen en jongeren gevlucht en op zoek naar een veilig onderkomen. En niet in Oekraïne alleen. Zij hebben recht op bescherming maar krijgen die vaak niet. Een groot deel van deze vluchtelingen is nog geen achttien jaar oud en heeft daarom recht op bescherming én een dak boven hun hoofd. Maar in de praktijk krijgen ze dat helaas vaak niet.

Vorige week is vanuit Young Impact het eerste contact gelegd met NAC Maatschappelijk en vanaf dat moment is het snel gegaan. Het kostte geen moeite om de jongeren te enthousiasmeren om deel te nemen omdat ze ook graag in actie willen komen voor hun leeftijdsgenoten uit Oekraïne. De jongeren die deel hebben genomen aan de actie lopen dit jaar stage bij NAC Maatschappelijk of nemen deel aan de Leergemeenschap (Opleiding Social Work) vanuit Avans. Naast de gebruikelijke kanalen van de organisaties hebben de delenemers ook gebruik gemaakt van hun socials om de actie onder de aandacht te brengen in hun netwerk. Op deze wijze is er geld ingezameld voor Stichting Vluchteling. Inmiddels heeft de actie vanuit het Rat Verlegh Stadion ruim 2.000 euro opgeleverd. 

 “Het was een ontzettend bijzondere ervaring om dit te mogen ervaren met andere jongeren! Ik merkte tijdens de nacht zelf, toen ik het koud kreeg of wakker werd door geluiden van anderen, dat ik echt een besefmoment kreeg over hoe zwaar het is voor vluchtelingen. Dus naar mijn mening is het doel van de actie volledig gelukt en het heeft bij mij wel een stuk bewustwording gecreëerd.” – Aldus deelnemer Jesse.

Al met al, was de nacht in het Rat Verlegh Stadion een geslaagde actie en is het streefdoel behaald. Nochtans is ieder bedrag welkom voor Stichting Vluchteling. Doneren kan via www.bedvoorbed.nl/team/nac-maatschappelijk.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3