Sluiten
nacg team

De Special Champions League is een initiatief van Europen Football for Development Network (EFDN) dat drie dagen duurt. Tijdens deze dagen gaan diverse Europese voetbalclubs met hun G-voetbalteam de strijd aan op een toernooi en nemen ze deel aan andere activiteiten. "Kennismaken met andere culturen is voor iedereen waardevol, dus zeker ook voor mensen met een beperking", aldus Victoria Conde Sancho, projectmanager Special Champions League (EFDN).

Warming-up

De G-voetballers van Juventus, SL Benfica, Manchester City, Bayer 04 Leverkusen, SV Werder Bremen, KAS Eupen, N.E.C. Nijmegen, Levante UD en SD Huesca waren vanaf 28 mei in Breda. Zo hadden de projectcoördinatoren van de clubs een leerzame kennissessie in de NACademy en konden de deelnemers hun hotel verkennen. Omdat NAC de finale van de play-offs had gehaald, mochten deze enthousiastelingen 's avonds naar de wedstrijd. Vanuit vak I kregen zij een prachtig affiche voorgeschoteld en konden ze de sfeer van het Rat Verlegh Stadion proeven.

sfeer1

De wedstrijd

Op woensdag gingen de G-voetballers de sportieve strijd met elkaar aan. Na een zogenaamde 'divisioning-wedstrijd' werd er bepaald in welke poule de teams kwamen. NAC Breda werd ingedeeld bij Manchester City, KAS Eupen, Bayer 04 Leverkusen en N.E.C. Nijmegen. Onze jongens wonnen al hun wedstrijden en kregen net als alle anderen een medaille bij de eindceremonie, want bij de Special Champions League is iedereen een winnaar. "Ik vond het vooral leuk om tegen teams met een grote naam te spelen zoals Bayer 04 Leverkusen en Juventus", vertelde NAC G-voetballer Thom. Na het toernooi was er een barbecue waar iedereen heerlijk van heeft genoten. Als afsluiting van de dag liepen alle deelnemers mee met de 'citywalk', hier kregen zij vragen over de binnenstad van Breda. 

 

De derde helft

Aangekomen bij de laatste dag, konden de teams nog meedoen met de 'Fun Activities'. Daar waar een aantal teams al in het vliegtuig terug zaten, speelde overgebleven clubs spellen in het Rat Verlegh Stadion. Op het heilige gras werd gevoetbald, kegels omgeschoten, trucjes gedaan, maar is er ook afscheid van elkaar genomen.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3