NAC Jeugdopleiding langer door met Dingsdag en Somsen


	

Daar waar de competitie al geruime tijd stil ligt, pakt de NAC Jeugdopleiding de draad weer op. Niet alleen kunnen de jeugdelftallen weer trainen, maar op de achtergrond draait de organisatie op volle toeren om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. In dat kader heeft de NAC Jeugdopleiding de contracten van Michael Dingsdag en Jasper Somsen verlengd. Met deze verleningen en het doorlopende contract van Rogier Molhoek, is de staf van de bovenbouw binnen de NAC Jeugdopleiding rond.

Michael Dingsdag, NAC O21
Michael Dingsdag kwam als speler uit voor diverse binnen- en buitenlandse clubs, alvorens hij in 2015 neerstreek in Breda. In het seizoen 2015/2016 speelde Michael in totaal 29 officiële wedstrijden in het geel-zwart van NAC. Aan het einde van dit seizoen hing hij de voetbalschoenen aan de wilgen en werd jeugdtrainer bij de Parel van het Zuiden. In eerste instantie werd Michael assistent-trainer bij NAC O13, maar na een jaar kreeg hij een eigen team onder zijn hoede; NAC O12. In de seizoenen die hier op volgde, schoof de voormalig verdediger telkens een team op. Michael zal aankomend seizoen NAC O21, het hoogste elftal binnen de NAC Jeugdopleiding, onder zijn hoede nemen.

Michael Dingsdag: ‘’Voor mij persoonlijk is het een compliment om het hoogste jeugdelftal van NAC te mogen trainen. Na mijn carrière als voetballer ben ik in de jeugdopleiding begonnen als assistent-trainer van de onderbouw en nu, vier jaar later, ga ik het hoogste jeugdteam trainen. Dat zegt iets over mijn ontwikkeling als trainer, maar ook over het vertrouwen van NAC in mij. Het is een belangrijk team waarin de laatste stap van jeugdspeler naar volwaardig selectiespeler gemaakt moet worden. Afgelopen seizoen hebben er onder mij drie spelers een contract bij NAC verdiend en dat geeft een fijn gevoel. Ik heb veel zin om met de 021 spelers aan de slag te gaan en hen die laatste stap te laten maken.’’

Rogier Molhoek, NAC 018
NAC O18 staat aankomend seizoen onder leiding van Rogier Molhoek. De oud-middenvelder kwam in 2017 over van FC Den Bosch om NAC O17 te trainen. Rogier heeft een doorlopend contract binnen de NAC Jeugdopleiding. Hij zal in de nieuwe structuur die de NAC Jeugdopleiding onlangs bekend maakte, NAC O18 onder zijn hoede nemen.

Jasper Somsen, NAC O16
In 2015 kwam Jasper Somsen over van Brabant United om NAC O14 te trainen. Door verschuivingen binnen zowel de NAC Jeugdopleiding als de staf van NAC 1, schoof Somsen in januari 2018 door naar NAC O15. Tevens werd hij anderhalf jaar geleden hoofdscout van de NAC Jeugdopleiding. Aankomend seizoen zal Jasper wederom een elftal doorschuiven en zal hij NAC O16 gaan trainen.

Jasper Somsen: “Ik kijk er enorm naar uit om ook de komende 2 seizoenen met alle spelers, collega’s en vrijwilligers te zorgen voor een nog betere jeugdopleiding. De komende jaren zullen ongetwijfeld zeer talentvolle jeugdspelers gaan doorbreken door het goede werk van iedereen bij en rondom de jeugdopleiding. Daarmee zie ik de nabije toekomst van NAC Breda positief tegemoet.”

Eric Hellemons, Hoofd NAC Jeugdopleiding
Eric Hellemons: ‘’Met het behouden van deze talentvolle trainers, gaan we weer stappen maken als NAC Jeugdopleiding. Naast het opleiden van spelers, is het ook goed om te zien dat trainers zich sterk ontwikkelen en de mogelijkheid krijgen om stappen te kunnen maken binnen onze opleiding. Michael en Jasper zijn al een aantal jaar trainer bij NAC en kennen de club als geen ander. Het is dan ook belangrijk om ontwikkelde trainers die het NAC DNA goed kennen en goed kunnen overdragen te behouden voor onze club.’’

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!