Sluiten

Evert had voorafgaand de lezing een momentje met onze materiaalman Ben van Bilzen. “Voor de echte verhalen binnen de club moet je altijd bij de materiaalman zijn. Als ik commentaar moest doen van NAC ging ik altijd een bakje koffiedrinken bij Ben.”

De lezing van Evert ten Napel is één van de sociale activiteiten van de projecten NAC Oldstars en NAC Football Memories. Jaarlijks organiseert NAC Maatschappelijk verschillende activiteiten voor deelnemers van deze projecten. Hierbij denkend aan een Avondje NAC, een fietstocht of een bezoek aan een bierbrouwerij.

NAC OldStars

NAC OldStars is Walking Football voor zestigplussers. Walking Football is een voetbalvariant waarbij enkel gewandeld mag worden en fysiek contact niet is toegestaan. Het stimuleren van een gezonde leefstijl en het bevorderen van de sociale contacten staan bij NAC OldStars centraal.

NAC OldStars wordt georganiseerd in samenwerking met regionale amateurverenigingen. In totaal hebben inmiddels negen amateurverenigingen aanbod voor zestigplussers. Maandelijks voetballen de verenigingen vriendschappelijk tegen elkaar. Daarnaast worden er vanuit NAC Maatschappelijk toernooien en sociale activiteiten georganiseerd.

Deelnemende amateurverenigingen van NAC OldStars zijn; vv Internos, TVC Breda, PCP, RKVV DIA, Beek Vooruit, FC Right ‘Oh, Baronie, WDS’19 en TSC Oosterhout. 

NAC Football Memories

Samen voetbalherinneringen ophalen, dat is de essentie van NAC Football Memories. Eens in de twee weken ontmoeten senioren elkaar in de Nassau Lounge van het Rat Verlegh Stadion. Hierbij halen zij onder begeleiding van een groep enthousiaste vrijwilligers herinneringen op aan het rijke verleden van onze mooie club NAC.

Negentig minuten met een pauze van een kwartier: een Football Memories bijeenkomst duurt net zo lang als een voetbalwedstrijd. Deelnemers nemen plaats aan tafels waar foto’s, boeken en andere memorabilia liggen uitgestald uit het NAC Museum. Aan de hand hiervan halen ze onder begeleiding van vrijwilligers voetbalherinneringen op uit vroegere tijden. Af en toe sluiten er ook oud NAC-spelers aan bij de bijeenkomsten om samen met de deelnemers herinneringen op te halen uit hun NAC-tijd.

NAC Football Memories is er voor senioren die de aansluiting met de samenleving dreigen te verliezen. Denk hierbij aan mensen die zich soms eenzaam voelen en weinig sociale contacten (meer) hebben. Ook mensen met een vorm van dementie zijn van harte welkom om deel te nemen. Partners, kinderen en mantelzorgers zijn zeker welkom om mee te komen.

Meer informatie

Meer informatie over NAC OldStars en NAC Football Memories en/of de aanmeldprocedure? Neem dan contact op met projectcoördinator Gitte Hommel, ghommel@nac.nl. Daarnaast is NAC Maatschappelijk altijd opzoek naar vrijwilligers. Mocht u uw steentje bij willen dragen als vrijwilliger bij een van onze maatschappelijke projecten? Stuur dan een e-mail naar maatschappelijk@nac.nl.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3