Vorige ontmoeting

In de gelijkopgaande eerste helft ontglipte de ADO aanvaller Pires aan de Bredaase verdediging. De vleugelaanvaller nam het doel van Olij onder vuur. De doelman wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar kon niet voorkomen dat de bal vanuit de rebound in het doel werd getikt. 0-1, een voorsprong die de Hagenaars wisten vast te houden tot de rust.

NAC drong de tweede helft aan het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. In de 74e minuut was het invaller Michaël Maria die op prachtige wijze de gelijkmaker binnenschoot. Een goede individuele actie van Mario Bilate ging eraan vooraf. Hij legde de bal breed op Maria die de bal vanaf een meter of zestien hard in de kruising schoot: 1-1!

Na de gelijkmaker voerde NAC de druk nog maar eens op echter ontbrak het nog aan grote kansen. Een oud voetbalgezegde luid “Als je hem zelf niet maakt…” en dat gebeurde dan ook. In de 93e minuut was het Komljenovic die de 1-2 achter Olij schoot.

Ondanks het verlies heeft NAC dus aanstaande zaterdag nog de kans om zich te herstellen. Er moet gewonnen worden in Den Haag om nog kans te maken op een ticket naar de halve finale van de play-offs. Sinds dit seizoen tellen uitdoelpunten niet meer dubbel en kan NAC met één doelpunt verschil de wedstrijd eindigen om verlenging af te dwingen.

Feitjes en weetjes

• NAC Breda kwam in elf van de laatste twaalf wedstrijden tegen ADO Den Haag tot scoren, waaronder in alle zes uitduels in deze reeks
  • NAC wist in vijf van de laatste zeven uitwedstrijden minstens twee keer te scoren en won in deze reeks vier keer (G1, V2), twee keer zo vaak als in de eerste dertien uitduels van dit seizoen (W2, G3, V8).
  • Vier van de laatste tien doelpunten van NAC Breda tegen ADO Den Haag kwamen van buiten het strafschopgebied, waaronder de goal van Michaël Maria afgelopen dinsdag; in de Keuken Kampioen Divisie 2021/22 incasseerde geen ploeg vaker van buiten de zestien dan ADO (12, net als Almere City).
  • NAC verloor deze eeuw één keer eerder een heenwedstrijd in de play-offs om promotie/degradatie, in 2016 wist de ploeg een 1-0 nederlaag tegen FC Eindhoven om te keren door een 2-0 zege in de tweede ontmoeting.
  • Geen speler loste in de heenwedstrijden van de eerste ronde van de play-offs meer schoten dan Boris van Schuppen (5, net als Thijs Dallinga), die afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen slechts één keer meer schoten loste in een duel (6 uit bij FC Eindhoven, ook 5 tegen FC Volendam).
  • Michael Maria was in zijn drie play-offwedstrijden om promotie/degradatie voor NAC Breda twee keer trefzeker, terwijl hij in 23 duels voor NAC in de Keuken Kampioen Divisie slechts één doelpunt maakte.
  • Mario Bilate, die zijn 22e wedstrijd in de play-offs om promotie/degradatie kan spelen (4 goals), gaf in zijn laatste drie wedstrijden voor NAC evenveel assists als in zijn 32 duels in alle competities daarvoor

Voorbeschouwing

Wij blikken samen met Dion Malone vooruit op de tweede ontmoeting met ADO Den Haag.

Live

De wedstrijd van vanavond is live te volgen via ESPN 1. Uiteraard is het ook vanavond weer mogelijk om live te luisteren naar het radioverslag van 076Radio. De laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd volg je via de social media kanalen van NAC.

Het is nog mogelijk om voor deze wedstrijd tickets te krijgen, via NACtickets.nl