Sluiten

De ploeg uit Den Haag eindigde in de reguliere competitie op een vierde plaats. Gedurende het seizoen kregen zij tot tweemaal toe drie punten in mindering, wat hen op een totaal bracht van 67 punten. Drie van die punten pakten ze tegen NAC. Op 17 december 2021 won de Haagse ploeg van NAC met 4-1 in eigen huis. Het duel eerder in de competitie werd door een hattrick van Ralf Seuntjens in het Rat Verlegh Stadion met 3-0 gewonnen.

Feiten en weetjes

  • NAC Breda en ADO Den Haag troffen elkaar nooit eerder in play-offverband; NAC won slechts twee van de voorgaande twaalf ontmoetingen met de ploeg uit Den Haag in alle competities (G4, V6), al is het in eigen huis al sinds september 2017 ongeslagen (toen 0-1 voor ADO in de Eredivisie).
  • Sinds het seizoen 2005/06 wonnen alleen De Graafschap (20) en RKC Waalwijk (13) vaker in de play-offs om promotie/degradatie dan NAC Breda (11), al lukte het de Bredanaars in drie van de laatste vier deelnames aan de nacompetitie niet om de play-offs te winnen.
  • NAC-verdediger Moise Adilehou was in zijn drie play-offduels om promotie/degradatie direct betrokken bij twee doelpunten (1 goal, 1 assist), evenveel als in zijn 43 wedstrijden in het reguliere seizoen van de Eerste Divisie namens de ploeg uit Breda (2 goals).

De laatste editie: NAC – ADO Den Haag 27 augustus 2021

Voorbeschouwing

Live

De wedstrijd van vanavond is live te volgen via ESPN 1. Uiteraard is het ook vanavond weer mogelijk om live te luisteren naar het radioverslag van 076Radio. De laatste ontwikkelingen rondom de wedstrijd volg je via de social media kanalen van NAC.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3