Sluiten

Michaël Maria begon als jeugdspeler bij VV Internos uit Etten-Leur, waar hij uiteindelijk tot zijn achtste levensjaar voetbalde. Op jonge leeftijd maakte hij de overstap PSV, waar hij tot de zomer van 2013 actief was. Via Vitesse kwam hij uiteindelijk bij VfL Bochum terecht, waar hij in maart 2016 zijn professionele debuut maakte. Na zijn periode bij VfL Bochum speelde Michaël nog voor twee andere Duitse clubs in de tweede en derde Bundesliga.

In 2018 was hij voor het eerst in de Nederlandse stadions te aanschouwen, toen hij voor FC Twente ging spelen. Na een kort avontuur in Amerika, bij Charlotte Independence, kwam hij in 2019 in Australië terecht bij Adelaide United. Door het COVID-19 virus besloot de linkback in goed overleg met de club dat het verstandiger was voor hem en zijn familie om terug te keren naar Nederland. Naast zijn clubcarrière speelde Michaël al 19 interlands voor Curaçao.

Maurice Steijn is blij met het aantrekken van de linksback: “Michaël is een goede en ervaren linksback. Het is goed om te zien dat hij echt bereid is in zichzelf te investeren. Mede door aanbiedingen uit het buitenland te laten liggen en bewust voor NAC te kiezen. Hij is met zowel zijn verdedigende als aanvallende kwaliteiten een meer dan prima toevoeging aan onze selectie. We zijn dan ook erg blij dat we hem een contract aan konden bieden. ”

Michaël Maria: “Het stadion zit hier normaal gesproken altijd bomvol. Het leeft hier. NAC is echt een mooie club. Ik voel me goed. Ik ben goed opgevangen door het team en de staf en hopelijk kan ik de supporters ook snel tevreden stellen”

Welkom bij de Parel van het Zuiden, Michaël!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3