NAC Football Memories

	

Samen voetbalherinneringen ophalen. Dat is de essentie van Football Memories. Voor het nieuwe project van NAC Maatschappelijk gaan senioren elkaar ontmoeten in het Rat Verlegh Stadion. Hierbij halen zij 90 minuten lang herinneringen op uit het rijke voetbalverleden van NAC Breda. Dit doen ze onder leiding van enthousiaste vrijwilligers die graag meepraten over NAC.

Het is het eerste project wat georganiseerd wordt in samenwerking met partners die ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid dragen voor bepaalde facetten. NAC Maatschappelijk is de facilitator van het project. Partners als Surplus, Thuishulp Breda, Thebe, Home Instead Thuiszorg, Zorg voor Elkaar en Dementienetwerk Breda verzorgen de aanwas van deelnemers. Daarmee is er geen vrije aanmelding van deelnemers, maar worden deze zorgvuldig geselecteerd door onze partners.

De vrijwilligers worden opgeleid door Samen Dementie Vriendelijk (Alzheimer Nederland) en Beleef Dementie. Dankzij NHG Breda is het mogelijk om de bijeenkomsten te organiseren in de Nassau Lounge van het Rat Verlegh Stadion.

Komend half jaar wordt eerst een pilot gedraaid met circa 10 deelnemers. Bij een goed verloop zal dit aantal vanaf 2022 worden uitgebreid en worden ook omliggende gemeentes bij het project betrokken. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 1 september en vervolgens wordt er tot en met woensdag 22 december iedere twee weken een bijeenkomst georganiseerd. Op basis van foto’s, kranten, fragmenten en andere memorabilia worden de gesprekken op gang gebracht. Football Memories is er voor de senioren die veelal aan huis gekluisterd zijn en weinig tot geen sociale contacten meer hebben. Daarmee bestaat de dynamiek van de deelnemers veelal uit dementerende personen, maar ook uit senioren die omwille van andere redenen geen sociaal contact meer hebben.

Heeft u interesse ook iets te betekenen als organisatie of als vrijwilliger voor NAC Football Memories? Mail dan naar [email protected] om naar de mogelijkheden te vragen.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!