Sluiten
ms24032943908 wsv2

Goed nieuws uit de ziekenboeg voor Jean-Paul van Gastel voorafgaand aan het duel met MVV. De oefenmeester kon na lange tijd weer beschikken over Boy Kemper. De meedogenloze verdediger keerde terug na ruim drie maanden blessureleed en stond meteen aan de aftrap. Matthew Garbett, die onlangs terugkeerde van een avontuur met Nieuw-Zeeland, was de vervanger van de geblesseerde Fredrik Oldrup Jensen. Patriot Sejdiu en Jan van den Bergh zaten een schorsing uit. Door de afwezigheid van Sejdiu kreeg mocht Thomas Marijnissen het op de flank laten zien.

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang. Na een half uur spelen konden we pas twee kansen noteren. Één voor NAC en één voor de bezoekers. Janošek was het eindstation van een goede aanval, maar zijn inzet leverde geen problemen op voor doelman Matthys. Aan de andere kant was het oud jeugdspeler Dailon Livramento die eenmaal voor gevaar zorgde. Zijn schot strandde op de paal.

Tien minuten voor rust legde NAC dan wel een goede aanval op de mat. Een goede combinatie tussen Kuijpers, Marijnissen en Janošek zorgde uiteindelijk voor gevaar. Opnieuw was Matthys op zijn post en wist de openingstreffer te voorkomen. Na deze aanval leek er wat meer schwung in het aanvalsspel van NAC te komen en begonnen de Geel-Zwarten beter te voetballen.

De tweede helft kwam NAC dan ook goed uit de startblokken. Nadat Thomas Marijnissen al twee keer het Maastrichtse doel onder vuur had genomen, was het na een kleine tien minuten in de tweede helft raak voor de Parel van het Zuiden. Manel Royo stoomde op over de linkerflank en gaf de bal goed voor. Uiteindelijk was het verdediger Nieling die de bal achter zijn eigen doelman werkte en daarmee de 1-0 op het scorebord zette.

De bezoekers kwamen eigenlijk niet meer in het stuk voor, maar toch lag de bal er ineens in. Na iets meer dan een uur spelen was het invaller Tasci die met een knap schot via de onderkant van de lat voor de gelijkmaker tekende. NAC moest weer opnieuw beginnen: 1-1.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok kreeg NAC een flinke mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, toen Garbett het doel onder vuur nam. Tom Boere kreeg de bal plots voor zijn voeten, maar kon de bal net niet genoeg richting meegeven om doel te treffen.

Waar NAC vooral aan aanvallen dacht, loerde MVV op de counter. Dat pakte goed uit voor de ploeg van Maurice Verberne. In minuut 82 was het opnieuw Tunahan Tasci die het net wist te vinden. Hij kreeg veel ruimte aan de linkerkant een schoot de bal bekeken achter Tein Troost: 1-2.

NAC probeerde het wel in de slotfase, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Een onnodige nederlaag in eigen huis tegen MVV.

NAC Breda

nac breda logo matches
1 - 2
mvv maastricht logo

MVV Maastricht

Boyd Lucassen
14'
Manel Royo
(1-0)
54'
Tom Boere
(Thomas Marijnissen)
71'
Roy Kuijpers
78'
Sigurd Haugen
(Matthew Garbett)
88'
57'
Tunahan Tasci
(Rayan Buifrahi)
62'
Tunahan Tasci
(Nabil El Basri) (1-1)
68'
Camil Mmaee
(Nabil El Basri)
82'
Tunahan Tasci
(A. Librici) (1-2)

NAC Breda

49
Tein Troost
2
Boyd Lucassen
15
Cuco Martina 
4
Boy Kemper
21
Manel Royo
7
Matthew Garbett
6
Casper Staring
27
Thomas Marijnissen
39
Dominik Janosek
17
Roy Kuijpers
10
Elías Már Ómarsson
9
Sigurd Haugen
3
Martin Koscelník
37
Aron van Lare
36
P. van de Merbel
19
Tom Boere
23
Rowan Besselink
25
Cherrion Valerius
31
Victor Wernersson
35
B. van Schuppen

MVV Maastricht

12
Romain Matthys
16
A. Librici
3
Özgür Aktas
20
Bryant Nieling
34
Lars Schenk
8
Nicky Souren 
31
Marko Kleinen
18
Ferre Slegers
6
Nabil El Basri
11
Rayan Buifrahi
22
Dailon Rocha Livramento
19
Camil Mmaee
29
Max Sangen
7
Tunahan Tasci
28
Nabil Bouchentouf
26
Milan Hofland
14
Saul Penders
24
Emre Yetimoglu
25
Djairo Tehubyuluw
1
Thijs Lambrix 
41
Brent Stevens
ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3