Sluiten

Tijdens de forumavond kwam de vraag over de opleidingsvergoeding voor Sydney van Hooijdonk. De directie gaf aan dat het op enkele details na rond was. NAC en Bologna FC hebben inmiddels definitief overeenstemming bereikt.

Om een opleidingsvergoeding te ontvangen voor een speler die uit zijn contract loopt, worden een aantal eisen gesteld, zoals het aanbieden van een nieuwe overeenkomst. Van meet af aan heeft de club aangegeven aan al deze eisen te voldoen. De reden dat NAC niet onmiddellijk een factuur heeft gestuurd is omdat de nieuwe club verplicht is zelf uit te zoeken of zij een vergoeding dienen te betalen. Hier kan soms even wat tijd overheen gaan. Het is gebruikelijk dat clubs de tijd krijgen om dit uit te zoeken en uiteindelijk te betalen.

Op het moment dat deze termijn verstreek heeft NAC contact gezocht met Bologna FC en heeft het de benodigde stukken ingediend. Vervolgens hebben partijen in goede harmonie een gesprek gevoerd over de details, zoals bijvoorbeeld de categorie indeling die bepalend is voor de hoogte van de opleidingsvergoeding. Inmiddels zijn ook deze details vastgelegd en is er een factuur verzonden naar Bologna FC. Zwart op wit staat dat Bologna FC deze factuur binnen de gestelde betalingstermijn zal voldoen.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3