Sluiten

Na Ger zijn laatste training in juli kreeg hij van zijn voetbalmaatjes bij TSC het advies om naar de dokter te gaan, ze vonden hem er niet goed uitzien en hij had geen conditie meer. Na een bezoek aan de dokter en een bloedonderzoek werd hij doorgestuurd naar het ziekenhuis. Er volgde nog een maand van onderzoeken en kreeg hij de schrik van zijn leven. Er zit een zeldzame vorm van bloedkanker in zijn beenmerg (MF). Per jaar krijgen maar 80 mensen deze ziekte en er zijn geen medicijnen voor. Alleen een stamceltransplantatie kan hiertegen helpen.

Zijn geliefde voetbalclub TSC lanceerde een actie omtrent de situatie van Ger om aandacht te vragen voor stamceldonatie en steun voor Ger. Hierbij riepen ze personen op tot solidariteit en actie: laat je registreren als stamceldonor en doneer aan stichting Matchis, zodat we Ger en anderen met Leukemie een kans op herstel kunnen bieden.

425368682 3143756772432581 1225735708569729804 n

Ondanks Ger zijn hoge leeftijd van 73 jaar vonden specialisten in het Amphia Ziekenhuis en Erasmus MC dat zijn conditie nog prima in orde was. “Mede door het walking football van NAC OldStars”, denkt Ger. En dus kreeg hij toestemming voor een stamceltransplantatie. Hij behoort tot één van de oudsten van Nederland die een transplantatie kreeg.

Transplantatie en transfusies

Eind december kreeg hij het bericht dat er een donor was gevonden met een unieke match en een maand later werd hij door het Erasmus MC opgeroepen voor een stamceltransplantatie. “Dat is zeer heftig geweest. Na een week van zware chemo en onder andere eiwitten van een konijn, werden de stamcellen ingebracht”, vertelt hij. Inmiddels zit hij weer thuis en heeft al meer dan 30 bloedtransfusies gehad. Dit kan een teken zijn dat de stamcellen van zijn donor babycellen hebben aangemaakt en dat is goed nieuws. 

De strijd is echter nog niet volledig gestreden, daarom wensen we Ger de Heer enorm veel kracht en moed toe voor de komende periode.

52947013337 c67dcbbb96 z

#MoreThanFootball

Tijdens de #MoreThanFootball Action Weeks, initiatief van European Football for Development Network, staat de maatschappelijke impact van betaald voetbalorganisaties centraal. Zondag 7 april staat daarom in teken van World Health Day, een dag waarop gezondheid extra belangrijk is. Bij NAC Maatschappelijk staat gezondheid hoog in het vaandel. Niet alleen door het walking football van de OldStars en het leefstijlprogramma NAC Telt, maar ook door bijvoorbeeld gezond te eten bij Playing for Success en NAC Impact Makers. Het verhaal van Ger is één van de voorbeelden waarmee NAC Maatschappelijk haar bijdrage levert aan de maatschappij.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3