NAC strikt talentvolle Odysseus Velanas

	

De 23-jarige middenvelder komt per direct over van FC Utrecht en tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar. Odysseus speelde zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht en zal zich vanaf aankomend seizoen in het geel-zwart hullen.

Voor Odysseus begon het allemaal bij VV Jonathan in Zeist. In 2013 maakte hij op 14-jarige leeftijd de overstap naar FC Utrecht. Daar maakte de in Griekenland geboren middenvelder in 2016 zijn profdebuut in het Rat Verlegh Stadion tijdens de wedstrijd NAC – Jong FC Utrecht. In de Eredivisie kwam hij tot twee duels voor FC Utrecht.

Na anderhalf seizoen Jong FC Utrecht werd hij voor een half jaar verhuurd aan Helmond Sport. Door een blessure kwam hij daar niet verder dan zes wedstrijden. Tussen februari 2015 en september 2016 kwam hij tevens uit voor diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland. Hier kwam hij in totaal tot twaalf wedstrijden.

Odysseus Velanas:

“De club is ambitieus en volgens mij wordt het tijd dat we naar het hoogste niveau gaan. Ik ben een speler die goed aan de bal is, een goede dribbel heeft en goed is in de passing. Hopelijk wordt het een jaar met een hoog rendement voor mij, met veel goals en assist."

Eric Hellemons:

“Odysseus is een speler met veel potentie. Een speler die past binnen de visie van de club. Hij heeft al heel wat wedstrijden achter zijn naam staan en kan daardoor ook direct van waarde zijn voor het elftal. Gezien zijn leeftijd kan hij zich ook nog sterk ontwikkelen. Hij past uitstekend in het geschetste profiel voor zijn positie.”

Edwin de Graaf:

“Odysseus is een talentvolle, technisch vaardige speler met veel drang naar voren. Door de drang naar voren gaat hij ons helpen aan goals en assists. Het is prettig dat hij op meerdere posities uit de voeten kan, zowel op het middenveld als op de flank.”

Welkom bij NAC, Odysseus!  

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!