Sluiten

Maurice Steijn greep vandaag terug naar een formatie met vier verdedigers. Roy Kortsmit nam plaats in het doel. Robin Schouten was wederom de rechtsback. Het centrum werd gevormd door Malone en Adiléhou. Ramon Hendriks, die normaal in het centrum geposteerd staat, mocht het vandaag vanaf de linksbackpositie laten zien. Het middenveld bestond uit Thom Haye, Lewis Fiorini en Lex Immers. Kaj de Rooij en El Allouchi waren de buitenspelers en Sydney van Hooijdonk verving de geblesseerde Mario Bilate in de spits.

De eerste kans was voor de bezoekers. Thom Haye maakte het even spannend voor eigen doel, maar herstelde dit gelukkig zelf. Kort hierna was het Sydney van Hooijdonk die zijn eerste kans(je) noteerde. Na een inschattingsfout van de Rotterdammers, vond de spits doelman Damen op zijn weg.

Hierna volgde een fase waarin Excelsior de bovenliggende partij was. Hierin kregen De Kralingers een aantal kansen en vielen een aantal beslissingen van de arbitrage zeker niet ongunstig voor de Geel-Zwarten.

Op slag van rust zette Kaj de Rooij goed druk en veroverde de bal in het strafschopgebied van Excelsior. Mats Wieffer trok aan het shirt van de vleugelaanvaller en bracht hem ten val. Scheidsrechter Alex Bos wees resoluut naar de stip. Mounir El Allouchi ging achter de bal staan en faalde niet: 1-0!

Kort na rust ontsnapte Ómarsson aan de Bredas verdediging. Hij legde de bal bij de tweede paal neer, waar Mendes Moreira de bal kon inkoppen. Zijn inzet kwam via de paal bij Reuven Niemeijer terecht, die de gelijkmaker op het bord schoot: 1-1. NAC moest opnieuw op zoek naar de voorsprong.

Die voorsprong leek er al snel te komen. Moïse Adiléhou begon aan een indrukwekkende solo, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Tot overmaat van ramp scoorde Excelsior wel uit de tegenstoot. Opnieuw was het Reuven Niemeijer die Kortsmit verschalkte. Dit keer met een droge knal: 1-2.

Een kwartier voor tijd kreeg NAC de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Na een voorzet van Kaj De Rooij rolde de bal voor de voeten van Mounir El Allouchi. Laatstgenoemde kreeg de bal ongelukkig op zijn voet, waardoor de bal helaas naast het doel van Damen rolde.

Dit bleek de laatste kans van de wedstrijd te zijn voor NAC. In de slotfase probeerde NAC het nog wel door een extra aanvaller te brengen en door Moïse Adiléhou naar voren te sturen, maar het mocht niet baten. NAC verliest in eigen huis van Excelsior en zal zich moeten richten op de play-offs.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3