Sluiten
janwsv

NAC stond vanavond tegen MVV opgesteld in een 4-3-3 systeem, maar voerde wel twee wijzigingen door in de basiself. Wernersson verving de geschorste Kemper en waar Boere vorige week niet fit genoeg was om te starten, keerde hij terug in de basis ten koste van Haugen.

NAC begon fel aan de wedstrijd en zocht meteen het doel van de Limburgers op. Via een goede combinatie kon Leemans al na 45 seconden het eerste schot lossen, maar zijn inzet kon net worden geblokkeerd door een verdediger.

NAC was fel aan de wedstrijd begonnen. Ze kwamen namelijk al binnen vier minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant van de zestien werd goed ingebracht door Leemans en Van den Bergh kopte de bal vrij in het doel nadat een Limburgse verdediger de bal verlengde.

Vijf minuten na het doelpunt van NAC kreeg de thuisploeg de eerste kans om te scoren. Een voorzet van de rechterkant kwam bij Smeets terecht, die direct kon uithalen. Echter raakte hij de bal niet vol en draaide de bal naast het doel van Kortsmit.

Vrijwel direct na het eerste gevaar van Maastrichtse kant verdubbelde Janosek aan de andere kant de voorsprong voor NAC. Een goede tackle van Staring zorgde ervoor dat Leemans het spel naar voren kon hervatten en Omgba bereikte. Zijn inzet kon nog worden gekeerd door doelman Matthys, maar Janosek was alert bij de rebound en kon de bal in het doel schuiven.

Na een half uur spelen maakte MVV de aansluitingstreffer via rechtsachter Labylle. Hij gaf de bal met zijn linkervoet voor vanaf de rechterkant, zijn voorzet werd door iedereen gemist en viel zo achter Kortsmit in het doel. Na het doelpunt ging MVV meteen op zoek naar de gelijkmaker door veelvuldig de aanval op te zoeken. Tot een doelpunt kwam het niet.

In de slotseconden van de eerste helft bracht Omgba de voorsprong terug naar twee doelpunten. Na wat druk en kansen van MVV, verspeelde het de bal op het middenveld en kon Kuijpers de bal voorgeven. Janosek legde de bal uiteindelijk klaar voor Omgba, die feilloos binnenschoot.

NAC kwam goed uit de kleedkamer, de score werd al na drie minuten spelen in de tweede helft uitgebreid naar 1-4. Leemans werd niet aangepakt door de Limburgse verdediging en kon zijn solo zelf afmaken. Hij schoof de bal met zijn rechtervoet langs de doelman.

Na de 1-4 was de strijd gestreden. NAC was heer en meester in De Geusselt en liet MVV onmachtig. De ploeg van Jean-Paul van Gastel voetbalde nog een aantal kansen bij elkaar, maar wist niet meer te scoren.

Na het gelijkspel van vorige week tegen Jong Ajax herpakt de ploeg van Jean-Paul van Gastel zich goed met een ruime overwinning op MVV. Aanstaande vrijdag kan NAC tegen FC Den Bosch op zoek naar de tweede overwinning op rij.

MVV Maastricht

mvv maastricht logo
1 - 4
nac breda logo matches

NAC Breda

Leroy Labylle
(Nicky Souren) (1-2)
31'
Bryant Nieling
(Lars Schenk)
32'
Koen Kostons
47'
Dailon Rocha Livramento
(Mart Remans)
68'
Dailon Rocha Livramento
(Mart Remans)
68'
Nabil El Basri
(Wout Coomans)
68'
Özgür Aktas
85'
Rayan Buifrahi
(Tunahan Tasci)
86'
4'
Jan Van den Bergh
(0-1)
11'
Dominik Janošek
(0-2)
19'
Casper Staring
49'
Aimé Omgba
(Dominik Janošek) (1-3)
49'
Clint Leemans
(Victor Wernersson) (1-4)
68'
Javier Vet
(Clint Leemans)
74'
Lucassen Boyd
(Victor Wernersson)

MVV Maastricht

12
Romain Matthys
21
Leroy Labylle
3
Özgür Aktas
4
Wout Coomans
34
Lars Schenk
8
Nicky Souren
31
Marko Kleinen
7
Tunahan Tasci
5
Bryan Smeets
9
Mart Remans
10
Koen Kostons
11
Rayan Buifrahi
22
Dailon Rocha Livramento
6
Nabil El Basri
14
Saul Penders
25
Emre Yetimoglu
20
Bryant Nieling
26
Milan Hofland
1
Thijs Lambrix 

NAC Breda

1
Roy Kortsmit
3
Martin Koscelník
15
Cuco Martina
5
Jan Van den Bergh
31
Victor Wernersson
8
Clint Leemans
6
Casper Staring
17
Roy Kuijpers
22
Aimé Omgba
39
Dominik Janošek
19
Tom Boere
9
Sigurd Haugen
23
Rowan Besselink
27
Thomas Marijnissen
49
Tein Troost
18
Sabir Agougil
2
Lucassen Boyd
16
Javier Vet
ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3