Sluiten

Rob Penders speelde maar liefst elf seizoenen in het geel-zwart van NAC. Voorafgaand aan zijn overstap naar Breda, speelde hij jarenlang bij RBC Roosendaal. Rob was jarenlang een vaste waarde en tevens aanvoerder van de Parel van het Zuiden. In totaal kwam hij tot meer dan driehonderd officiële wedstrijden voor NAC, waaronder de beroemde wedstrijden tegen Newcastle United.

Aan het einde van het seizoen 2010/2011 nam NAC afscheid van het clubicoon als speler. Na elf seizoenen werd in stijl afscheid genomen in het Rat Verlegh Stadion. Een schitterend spandoek rolde van de Eretribune naar beneden.

Na de actieve speler carrière van Rob, werd hij actief als jeugdtrainer binnen de NAC Jeugdopleiding. Hij werd trainer van NAC C1. In 2014 maakte hij de stap naar NAC A1 en daarnaast de wedstrijden van Jong NAC. In oktober van dat jaar werd hij in eerste instantie als interim-assistent overgeheveld naar het eerste elftal van NAC, maar een maand later werd al duidelijk dat Rob aan zou blijven bij het eerste elftal. Rob was achtereenvolgens assistent van: Eric Hellemons, Robert Maaskant, Marinus Dijkhuizen, Stijn Vreven en Mitchell van der Gaag. In 2019 gingen Rob en NAC uit elkaar.

Nu, twee jaar later, komt Rob weer terug! De afgelopen jaren timmerde Rob flink aan de weg. Onder andere als trainer van ADO Den Haag Onder 19. Daarnaast liep hij enige tijd mee bij Helmond Sport, in het kader van zijn cursus Coach Betaald Voetbal. Momenteel is Rob actief bij RBC Roosendaal als klankbord op technisch vlak. Tevens heeft Rob een eigen voetbalschool, waar hij training geeft in het Herstaco Stadion te Roosendaal. Niet alleen op technisch gebied, maar ook sociaal-maatschappelijk.

Eric Hellemons is erg blij met het weerzien: “Met Rob halen we wederom een clubicoon naar huis. Hij is een zeer ervaren trainer met veel specifieke competenties en kwaliteiten. Door zijn ervaring bij NAC 1 kan hij als geen ander de jonge jongens meegeven wat er daar gevraagd wordt. We hebben de afgelopen periode een aantal heel goede gesprekken gehad, met name op de inhoud. Hoe we denken over het opleiden van jonge jongens en over het maken van de laatste stap naar NAC 1. We zijn erg trots dat er een clubicoon thuiskomt.”

Rob Penders: “Uiteraard ben ik erg blij met mijn terugkeer bij NAC. Twee jaar geleden is er wel iets vervelends voorgevallen, maar daar heb ik altijd heel nuchter ingestaan. Afgelopen jaar ben ik ongeveer vijf keer terug geweest en dat voelde altijd goed. Het was altijd een warm welkom en fijn om iedereen weer te zien. Ik sta te popelen om weer aan de slag te gaan als trainer en zeker met een Onder 21-elftal. Als dat dan bij NAC mogelijk is, is dat helemaal mooi. Ik heb hele goede gesprekken gehad met Eric, maar ook binnen de rest van de club voelde ik draagvlak. Het voelt als thuiskomen en daar ben ik blij mee.”

Welkom terug, Rob!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3