Sluiten

De eerste deelnemers arriveerden rond de klok van 12:30 uur en na een het maken van de teamfoto’s kon de strijd losbarsten. Terneuzense Boys 2 trok uiteindelijk, onder leiding van Tijs Velthuis, aan het langste eind.

Niet alleen NAC kijkt een jaar lang uit naar deze dag, maar vooral de G-voetballers die hun voetbalkwaliteiten kunnen laten zien op het heilige gras. De Xquisit G-dag is deze woensdag voor de 21e keer georganiseerd en is dus een groot begrip in Breda en omgeving. De deelnemende teams waren vertegenwoordigd vanuit amateurverenigingen uit Zeeland en West-Brabant. Het traditiegetrouwe toernooi is voor het tweede jaar medemogelijk gemaakt door hoofdsponsor Xquisit.

NAC organiseert jaarlijks een voetbaltoernooi voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De eerste deelnemers konden niet wachten om te beginnen. Zij stonden al ruim voor de aanvangstijd voor de deur van het stadion. Dit enthousiasme was tekenend voor de deelnemers, die met volle teugen hebben genoten van de zonnige middag. Om 13:00 uur kregen zij te horen wat hen stond te wachten, om vervolgens na het omkleden op de teamfoto te mogen op de middenstip. Ieder team werd gecoacht door een speler en/of staflid van de eerste selectie. Na het maken van de teamfoto’s kon het toernooi beginnen. De deelnemers hebben tussen de wedstrijden door de mogelijkheid gehad om alle handtekeningen van de staf- en selectieleden te verzamelen op een speciaal ontworpen Xquisit G-dag handtekeningenshirt.

dsc02684

Nadat 62 wedstrijden vanuit de poule fase en de knock-out fase gespeeld waren, wisten uiteindelijk Terneuzense Boys 2 en Bavel 2 de finale te bereiken. Traditiegetrouw was de hoofdtrainer, Peter Hyballa, de scheidsrechter van de grote finale. Terneuzense Boys 2 wist na een zenuwslopende penaltyreeks de overwinning te boeken. Zij vierden uitzinnig hun overwinning met coach Tijs Velthuis en mochten met de wisselbeker naar huis.

Na afloop hebben de winnaars in de Cordial de prijs in ontvangst mogen nemen, uitgereikt door Iris van Xquisit en speler Jort van de Sande. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje om vervolgens voldaan huiswaarts te keren.

Onze dank gaat in het bijzonder uit naar Xquisit. Dankzij hen hebben we een fantastische editie van de G-dag kunnen verwezenlijken. Daarnaast dank aan Aartsen voor een gezonde snack tussendoor. Op naar volgend jaar!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235