Sluiten

Edwin de Graaf kon het wedstrijdformulier van afgelopen vrijdag kopiëren. Hij had exact dezelfde namen meegenomen voor het duel met ADO Den Haag. Zowel de basisopstelling als de namen op de bank waren ongewijzigd voor het belangrijke eerste Keuken Kampioen Play-Off duel.

In de openingsfase kregen beide ploegen al gelijk een reuzenkans op de openingstreffer. Aan de ene kan was het Catic die de bal net naast het doel van Olij mikte. Aan Bredase zijde was Van Schuppen bijna succesvol met een stijlvolle poging. Zijn schot kon net gekeerd worden door doelman Wentges.

In een gelijkopgaande eerste helft van weinig kansen was het uiteindelijk toch ADO dat op voorsprong kwam. Na een diepe bal ontglipte Pires aan de Bredase verdediging. De vleugelaanvaller nam het doel van Olij onder vuur. De doelman wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar kon niet voorkomen dat de bal vanuit de rebound in het doel werd getikt. 0-1, een voorsprong die de Hagenaars wisten vast te houden tot de rust.

Kort na rust kreeg NAC een vrije schop te nemen op een meter of twintig van het Haagse doel. Ody Velanas ging achter de bal staan en nam het doel van Wentges onder vuur. Onderweg raakte de bal uitgestoken arm van een ADO-verdediger en verdween naast het doel. Hier werd NAC misschien wel een penalty ontnomen.

NAC drong de tweede helft aan het was eenrichtingsverkeer richting het doel van de bezoekers. In de 74e minuut was het invaller Michaël Maria die op prachtige wijze de gelijkmaker binnenschoot. Een goede individuele actie van Mario Bilate ging eraan vooraf. Hij legde de bal breed op Maria die de bal vanaf een meter of zestien hard in de kruising schoot: 1-1!

Na de gelijkmaker voerde NAC de druk nog maar eens op echter ontbrak het nog aan grote kansen. Een oud voetbalgezegde luid “Als je hem zelf niet maakt…” en dat gebeurde dan ook. In de 93e minuut was het Komljenovic die de 1-2 achter Olij schoot.

NAC verdiende meer vandag. Het is zeker niet kansloos in de return aanstaande zaterdag. Voor het duel zijn nog tickets beschikbaar via NACtickets.nl.