Sluiten
remco oversier

Een zin uit ons clublied welke je op meerdere manieren kunt interpreteren. Bij deze wil ik hem gebruiken om een woordje mee te spreken met onze trouwe achterban. De zomerstop en de voorbereiding op het seizoen zijn periodes waarin het stoom uit de oren komt van menig NAC-medewerker, maar is ook een periode van nieuwsgierigheid en spanning voor onze volgers, die dagelijks speuren naar updates. Naast onze eigen berichten wordt er gelukkig ook veel over onze club geschreven door media en supporters. NAC leeft! En iedereen spreekt graag zijn woordje mee. Daar mogen we ons gelukkig mee prijzen.

Toch neemt dit niet weg dat het ook interessant kan zijn om nog iets meer te delen vanuit de bedrijfsvoering zelf. Dat geeft vaak weer net wat extra informatie, een klein kijkje achter de schermen en/of een beter beeld van hoe processen lopen. En alles wat extra is kan natuurlijk nooit kwaad! 

Natuurlijk ben ik officieel nog niet begonnen, maar officieus zit ik er al middenin. Hoe zit dat nu precies? 
Van begin mei tot aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam, waar ik mijn contract voor de wedstrijd tekende, heb ik in alle rust een-op-een gesprekken gevoerd met certificaathouders, STAK-leden, RVC-leden en het managementteam. Daarnaast ben ik aangesloten bij meerdere supportersgeledingen, sponsoren en een aantal skyboxen rondom Play-Off wedstrijden. Dit, om zo de club te voelen in alle geledingen en om in alle rust de samenwerking goed op papier te zetten. Cruciaal voor een stabiele basis tot goed kunnen werken met elkaar.

De periode vanaf mijn tekenmoment tot 1 augustus gebruik ik om de arbeidsorganisatie in te duiken en deze te leren kennen, maar ook om mee te werken waar ik al toegevoegde waarde kan leveren. Ik richt mij nu dus intern, want vanaf het moment van officieel starten eisen ook externe geledingen veel tijd van een algemeen directeur. Denk dan aan ECV, KNVB, gemeente, etc. Dit gaat ten koste van interne focus en dat wil ik nu dus nog niet. In deze “stoom uit de oren tijd” is elke helpende hand welkom, dus ook zeker die van mij. Met alle verhalen, informatie en opgedane ervaringen op zak (in een extra koffer…) gebruik ik mijn twee weken weg met mijn gezin om alle dossiers grondig tot mij te nemen. Je moet dan denken aan dossiers als het partnerfonds, het trainingscomplex, het stadion en ga zo maar door. Hiermee maak ik de cirkel van informatie ook feitelijk rond en ben ik volledig ingelezen op het moment dat augustus aanbreekt en mijn contract ingaat. En kan ik uiteraard ook checken of de dossiers in lijn zijn met alle meningen en praktijkervaringen. Vanzelfsprekend is natuurlijk ook dat in deze weken er ook op afstand wordt meegewerkt en meegedacht. “Vakantie” is in deze industrie nu eenmaal anders dan in andere werkgebieden. En zeg nu zelf, dit voelt toch helemaal niet als werken, maar is het uitoefenen van onze passie…

Graag werp ik ook een kleine blik op het heden. Ik kan natuurlijk niet alles benoemen, maar wil toch een aantal dingen benoemen uit de dagelijkse gang van zaken op dit moment. Dingen die nog niet altijd bekend zijn, maar zeker het benoemen waard.
Er wordt knetterhard gewerkt om een Eredivisieclub en dito selectie neer te zetten in een zeer korte tijd. Het recordaantal seizoenkaarten en het in recordtempo verlengen van sponsoren zijn hier trotse voorbeelden van. We klappen uit elkaar en zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen. Deze vibe geeft de extra energie die nodig is om ook zaken die minder zichtbaar zijn stap voor stap in te vullen. Je moet hierbij denken aan het verder versterken van de arbeidsorganisatie en het samenstellen van de technische staf en selectie. Natuurlijk kijkt iedereen naar dit laatste, waarbij Peter en zijn team grondig, gestructureerd en proactief te werk gaan. Het aantrekken van de juiste stafleden en spelers gaat niet over een nacht ijs. Lijsten worden nagetrokken, vele gesprekken worden gevoerd, verschillende testen worden afgenomen en de lat wordt hoog gelegd. Deze processen kosten tijd en zullen tot het einde van de transferwindow voortduren. Gezien het feit dat de bomen niet in de hemel groeien, wordt dit uitermate zorgvuldig aangevlogen.  Minder zichtbaar, maar net zo belangrijk, geldt dit ook voor het versterken van de arbeidsorganisatie. Samen met de andere MT-leden (Eric, Edgar en Leon) wordt er zorgvuldig gekeken naar de posities waar de arbeidsorganisatie versterkt kan worden. Hier wordt het bestaande team geholpen, iets wat na vijf jaar KKD ook voor hen zeer welkom is. Veel medewerkers werken al tijden “in het rood”. Clubliefde en passie is wat hen drijft en ongelofelijk knap, maar natuurlijk niet gezond. Dit is dus een vergelijkbaar proces zoals aan de technische kant van de club, maar vaak minder zichtbaar. Maar net zo tijdrovend!

Een belangrijk dossier voor mij wordt het partnerfonds. Voor de lange termijn en een duurzaam bestaan van onze club is dit fundamenteel. Met dank aan Toon en Eric ligt er een prachtige basis om op door te gaan. Kandidaten en geïnteresseerden zijn in beeld gebracht en de richting van bestemmingen is in grote lijnen bepaald. Samen hebben we besloten om dit verder uit te rollen na start van de competitie. Eric en ik pakken het dan samen verder op, met volle focus en duidelijke richting.

Graag deel ik ook dat Chris van Nijnatten, zoals tevoren afgesproken, met ingang van 1 juli afscheid heeft genomen als adviseur van NAC Breda. Hij was het afgelopen jaar vraagbaak en steun en toeverlaat voor de afdeling communicatie, het managementteam, de directie en ook in ‘Zundert’ op het gebied van communicatie. Op verzoek ontwikkelde Chris een adviesrapport op de communicatie, in de meest brede zin van het woord, van NAC Breda. Zijn adviezen zullen geleidelijk, daar waar mogelijk, ter harte worden genomen. We danken Chris dan ook voor zijn inzet en waardevolle coaching en adviezen. Natuurlijk zal hij als supporter nog vaak in het Rat Verlegh Stadion te zien zijn. 

Een van de onderwerpen in zijn adviesrapport welke we direct ter harte hebben genomen is het bouwen van een steviger communicatieteam. Hier wordt ook al hard aan gewerkt. Er valt veel winst te boeken door de werkzaamheden over meer schouders te verdelen, met een duidelijke richting en visie. Hiermee moet de communicatie naar een hoger niveau worden getrokken.

Naast bovenstaande korte updates wil ik toch ook graag gebruik maken van dit moment om de NAC Vrouwen te benoemen. Historisch was het toen zij hun eerste wedstrijd speelden en het is bijzonder dat Pia met haar team in zo’n korte tijd een selectie en staf heeft samengesteld. Ga absoluut eens een wedstrijd kijken en proef de wijze waarop ook dit team ons NAC vertegenwoordigd. Het zal je goed doen!

Tenslotte een woord van dank aan jullie, de steun en toeverlaat van onze ongekend mooie club, door weer en wind. Ik hoop dan ook van harte dat dit schrijven je een gevoel van betrokkenheid geeft, met daarbij ook net weer een beetje meer informatie. Bijdragend aan het hetgeen waar we voor moeten staan en wat broodnodig is om de club daar te brengen waar we allen vinden waar deze hoort, met vallen en opstaan, maar altijd: SAMEN.

Remco

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3