Sluiten

De ploeg van Robert Molenaar trad in Sint Willebrord aan met de volgende elf namen: Kortsmit, Rutten, Velthuis, Mac Nulty, Di Michele, Banzuzi, Van Schuppen, Plat, Velanas, Jesaja en De Rooij. Het officieuze debuut van centrale verdediger Anselmo Garcia Mac Nulty en Linksachter Fabio Di Michele Sanchez dus.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen wisten weinig gevaar te stichten. Één van de weinige kansen van het eerste bedrijf kwam op naam van Boris van Schuppen. De middenvelder draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en nam het doel van oude bekende Nigel Bertrams maar eens onder vuur. Zijn inzet werd net geschampt door een Eindhovens been, waardoor de bal het net niet wist te vinden.

Verder wist Mac Nulty met een perfecte sliding een doelpunt van Enopka te voorkomen en had Jesaja het vizier net niet op scherp staan toen hij het eens probeerde vanaf een meter of twintig. Hierdoor gingen we rusten met dezelfde stand als waar de wedstrijd mee begon: 0-0.

Na rust kwam NAC beter uit de startblokken. Kort na de thee kreeg Ezechiel Banzuzi een flinke kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Hij stuitte op Bertrams. Ook Jesaja wist het net niet te vinden na een goede individuele actie.

Invaller Ayouba Kosiah kreeg een half uur voor tijd misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. De bal stuitte net op, waardoor de bal net over het doel verween.

Het geduld van de aanwezige supporters werd tien minuten voor tijd dan eindelijk beloond. Ody Velanas kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied in zijn voeten, kapte zijn directe tegenstander uit en prikte de bal knap in het doel voor de openingstreffer: 1-0!

Hierna speelde NAC de wedstrijd gedecideerd uit en trok de overwinning over de streep. Aanstaande woensdag speelt NAC een oefenwedstrijd tegen Feyenoord op het trainingscomplex van de Rotterdammers. Er zijn helaas geen tickets voor dit duel beschikbaar voor NAC-supporters.