Sluiten
1000010952

De week begon met een opening namens NAC Maatschappelijk en Gemeente Breda. In een korte presentatie hebben zij de kinderen uitgelegd waarom het zo belangrijk is om meer over geld te weten én hoe de week gaat verlopen.

De speurtocht was bestemd voor alle deelnemende basisscholen van de NAC Street League. De NAC Street League is dé straatvoetbalcompetitie van Breda. Hierbij gaat het niet alleen om het winnen van wedstrijden, maar ook om sportiviteit en buurtbijdrages leveren. Daarnaast volgen zij gedurende de competitie ook workshops met maatschappelijke thema’s, waaronder een workshop “Held met Geld”.

Gedurende de speurtocht kregen de deelnemende basisscholen meer te weten over geldzaken. Zowel de kinderen als begeleiders hebben verschillende opdrachten uitgevoerd en daarbij punten verdiend. “Fijn dat er was nagedacht over de vraagstelling, zodat de speurtocht voor alle leerlingen van zowel het regulier als speciaal basisonderwijs goed te begrijpen was”, aldus docent Martijn Hoogers. Aan het einde van de speurtocht, zijn deze punten ingewisseld en kregen zij een goodiebag met een pasjeshouder, minivoetbal, geldspel, stressbal en stripboeken.

Op de woensdag was programmamaker en presentator Klaas van Kruistum aanwezig om de informatieavond (Ouderavond 2024: ontdek, leer en leid) af te trappen. Tijdens deze avond voor zowel ouders als leerlingen, waren er verschillende workshops. Deze workshops gingen over geld (Gemeente Breda/IMW), roken, vapen & alcohol (Novadic Kentron), media (CJG breda) en een gezonde leefstijl (HAEMS Training). Voor de kinderen waren er ook verschillende activiteiten, waaronder een persconferentie met NAC-verdediger Boy Kemper en spellen verzorgd door Grote Broer/Grote Zus en Jongerenwerk Surplus.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3