bezig met laden...

Playing for Success Breda

Het project Playing for Success is een (na)schools programma voor leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs die vanwege sociaal-emotionele redenen minder presteren dan verwacht.

Sinds 2011 beschikt NAC Breda over een eigen leercentrum - de NACADEMY - waar het project Playing for Success wordt georganiseerd. Wekelijks brengen jongeren van verschillende opleidingsniveaus, in de leeftijdscategorie van 9 tot en met 23 jaar, een bezoek aan de NACADEMY. Centrale doelstelling voor alle leerlingen is; door het volgen van de op maat gemaakt programma’s gemotiveerder en met meer zelfvertrouwen terugkeren naar hun eigen school. De enthousiasmerende omgeving van het stadion evenals de betrokkenheid van spelers en/of trainers zorgt ervoor dat leren weer een feest wordt. Wij noemen dit: leren met een WOW-factor!

De (na)schoolse programma’s worden geleid door docenten van de deelnemende onderwijsniveaus waarbij ze ondersteuning krijgen van enthousiaste stagiaires. Het project komt tot stand door de krachtenbundeling van de projectpartners NAC Breda, ROC West-Brabant, INOS en Avans. Playing for Success is een succesvol voorbeeld van een gedegen samenwerking tussen educatie en sport.

 
Wij komen uit in de: