NAC 021 – De Graafschap O21: 1-1

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Almere City stond er voor de O21 deze week een wedstrijd in competitieverband tegen De Graafschap O21 op het programma. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien beide ploegen op hetzelfde puntenaantal stonden.

In de eerste helft was het van beide kanten rommelig. Allebei de ploegen wisten niet veel kansen te creëren. In de 42e minuut werd het uit het niets 0-1 doordat Stan Wevers van De Graafschap O21 met een afstandsschot het net wist te vinden.

In de tweede helft kreeg NAC O21 meer controle over de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. In de 78e minuut was het Kevin Silva die na een goede actie Amadou Diallo de bal voor zijn voeten kreeg. Silva wist daar wel raad mee en scoorde de gelijkmaker. Het lukte beide ploegen niet om nog een keer te scoren, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

NAC O16 - Helmond sport O16: 6-0

De O16 nam het op tegen Helmond sport O16. De Geel-Zwarten wisten in de eerste helft al drie keer het net te vinden, waardoor ze met een 3-0 voorsprong konden gaan rusten. In de tweede helft werd veel gewisseld en wist NAC nog drie keer te scoren. Hierdoor eindigde de oefenwedstrijd in een 6-0 overwinning. Volgende week zal de O16 weer in competitieverband spelen. Ze nemen het dan in Hengelo op tegen FC Twente/Heracles Academie O16.

Volendam O15 - NAC O15 3-0

NAC O15 nam het in Volendam voor de competitie op tegen FC Volendam O15. De ploeg van Sander Wirix begon niet sterk aan de wedstrijd. Na vijftien minuten stond het al 2-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft werden er een aantal wissels doorgevoerd en kantelde het wedstrijdbeeld volledig. NAC kwam meer in de wedstrijd en creëerde veel kansen, maar verzuimde zichzelf te belonen. Volendam wist wel te scoren en de eindstand van 3-0 op het scorebord te zetten.

FC Utrecht O14 - NAC O14: 0-2

Voor de O14 stond een pittige oefenwedstrijd tegen de nummer 1 uit de 1e divisie op het programma. Op bezoek bij FC Utrecht scoorde de Geel-Zwarten al na twee minuten de 0-1. FC Utrecht had in het verloop van de wedstrijd veel de bal en probeerde de gelijkmaker te maken. NAC O14 stond organisatorisch sterk en in de laatste minuut counterde de ploeg van Jens Wirix zich naar een 0-2 zege.

NAC O13 – FC Emmen: 3-1

NAC O13 nam het thuis op tegen de leeftijdgenoten van FC Emmen. De ploeg van trainer Brian Groeneweg speelde een prima wedstrijd. Ze creëerde veel kansen vanuit de opbouw en wisten maar liefst drie keer te scoren. De Emmenaren scoorde ook nog een keer waardoor de stand in 3-1 eindigde. Door de overwinning op Emmen klimt NAC nu van de laatste plek naar de zesde plek op de ranglijst.

PSV O11 - NAC O11: 11-8

NAC O11 ging op campus De Herdgang op zoek naar de overwinning op PSV O11. Onze Parels begonnen sterk aan de wedstrijd, maar dat resulteerde helaas niet in goals. PSV pakten het na tien minuten op en liep ver in de score uit. In de laatste vijf minuten wisten de jongens van trainer Roy van Endschot nog zes keer te scoren, waardoor de wedstrijd in 11-8 eindigde.