Het opleiden van jeugdvoetballers is een dynamisch proces, waarin zich telkens nieuwe ontwikkelingen voordoen en andere uitdagingen wachten. Het is vooral een proces van de lange adem, waarvoor continuïteit een voorwaarde is. Onze managers, trainers en vrijwilligers werken iedere dag, met een team van zo’n honderd mensen, hard aan de ontwikkeling van jeugdig talent uit de regio Breda. Dit met één gemeenschappelijke ambitie: het opleiden van spelers voor NAC 1. Wij leiden op voor de continuïteit van het Avondje NAC.

Het opleiden van spelers voor het eerste elftal, betekent nieuwe parels kweken die later schitteren op het veld van een vol Rat Verlegh Stadion met 19.000 fanatieke supporters. De NAC-supporters behoeven geen uitgebreide uitleg, ze zijn gepassioneerd, hartstochtelijk verbonden met hun club en hebben een sterke onderlinge binding. Het volkse zorgt voor een sterke cultuur, waarin saamhorigheid een van de belangrijkste elementen is. Het geheim van het Avondje NAC ligt dan ook in de verbinding tussen spelers en publiek. Passie en energie op het veld en de tribunes.

Vanuit deze. NAC-cultuur zijn een aantal belangrijke elementen te noemen die een plek moeten krijgen in het spel van NAC: initiatief, uitgaan van de eigen kracht, passie en strijd, afjagen van de tegenstander, dynamiek en tempo. Deze ingrediënten zorgen in de regel voor enerverende Avondjes NAC, de avondjes waar over gepraat wordt. Regionaal maar ook zeker nationaal. De avondjes waar iedere oud-speler met twinkeling in de ogen aan terugdenkt. Dat begint bij de jeugd. Onze parels.