Sluiten
nac jeugd 3

Onze Parels

Het opleiden van jeugdvoetballers is een dynamisch proces, waarin zich telkens nieuwe ontwikkelingen voordoen en andere uitdagingen wachten.

nac jeugd 6

Missie en visie

De jeugdopleiding is sinds 2012 in beweging gekomen. Vanaf dat moment is op verschillende onderdelen gewerkt aan verbeteringen.

6o9a6296

Onderwijs

NAC hecht veel waarde aan de studie van spelers. Ook op dat vlak worden prestaties verwacht. Om daarin te ondersteunen heeft elk elftal een studiebegeleider, die in nauw contact staat met spelers, ouders, school en trainer.

blok over nac jeugd

Scouting

Een belangrijk onderdeel van de jeugdopleiding is het vinden van de beste spelers uit de regio. Alleen hierdoor is de NAC Breda Jeugdopleiding in staat het niveau te halen dat zij nastreven. Om dit te realiseren heeft de jeugdopleiding een team van scouts en tipgevers. Deze staan onder leiding van een hoofdscout. Zij staan wekelijks langs de velden. Hierbij kijken ze continu of een spelertje voldoet aan de vraag; ''Heeft die speler het in zich om voor NAC te spelen?’’. De scouting is gericht op amateurclubs in Breda en omgeving, waarbij het uitgangspunt is dat de jongste lichtingen binnen een straal van 40 kilometer woonachtig zijn.

blok projecten

Maatschappelijke ontwikkeling

Binnen de NAC Breda Jeugdopleiding worden jeugdspelers niet alleen ontwikkeld tot topsporter op het veld, maar maken zij ook maatschappelijk, naast het veld, een ontwikkeling door. Dit is naast school en voetbal een derde belangrijke pijler. Deze ontwikkeling helpt hen zelfstandiger te worden, ambitie na te streven, met tegenslagen om te gaan, maar ze bijvoorbeeld ook in staat stellen zich te presenteren als een waardig NAC-speler.

vriendenloterij
soccernews3