Dat NAC uniek is hoeven we u natuurlijk niet te vertellen. Maar wát maakt NAC nu zo bijzonder? En wat kan NAC er aan doen om dit nóg meer uit te dragen? NAC bekent kleur en gaat handelen naar haar eigen achtergrond en de kenmerken die de club het gezicht hebben gegeven dat het nu heeft.

Daarom heeft het bestuur medio 2006 de identiteit van NAC als volgt gedefinieerd in 4 kernwaarden. Deze kernwaarden vormen de basis voor NAC’s beleid in de meest ruime zin van het woord.

Tegendraads

NAC zwemt niet met de stroom mee maar is origineel, creatief en eigenwijs. NAC zoekt de grenzen op, is brutaal, strijdvaardig, opportunistisch en niet bang.

Bourgondisch

NAC heeft plezier, houdt van genieten, van lekker eten en drinken en van gezelligheid. NAC is gastvrij, vol passie en kent sterke emoties.

Saamhorig

NAC sluit niemand bij voorbaat uit, vormt één geheel, is er voor iedereen. NAC schept een sterke band en geeft die band door van generatie op generatie.

Zelfbewust

NAC kent haar eigen achtergrond en geschiedenis, is daar trots op en is authentiek. NAC voelt zich geworteld in de stad Breda, weet zich dé voetbalclub van Zuid-West Nederland en komt daar voor uit.